Neıl Canton

Neil Canton muhtemelen en çok, artık yaygın olarak bir Amerikan klasiği olarak kabul edilen efsanevi GELECEĞE DÖNÜŞ üçlemesinin yapımcısı olarak tanınır.

Washington, DC’deki Amerikan Üniversitesi’nden Hükümet ve Kamu Yönetimi alanında lisans derecesi alan Canton, ilk olarak Hollywood’da WHAT’S UP, DOC?, PAPER MOON ve NICKELODEON’da Peter Bogdanovich’in asistanı olarak çalıştı. Daha sonra Walter Hill ile THE WARRIORS’da çalışmak üzere ayrılmadan önce Orson Welles’in THE OTHER SIDE OF THE WIND filminde iki yıl geçirdi.

Yapımcılığını üstlendiği diğer yapımlar arasında THE ADVENTURES OF BUCKAROO BANZAI, THE WITCHES OF EASTWICK, TRESPASS, GERONIMO, MONEY TRAIN, DUETS, GET CARTER, ANGEL EYES, TRAPPED ve INTERSTATE 60 yer alıyor.

Canton , Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi ve Amerikan Yapımcılar Birliği üyesidir .

Şu anda Amerikan Film Enstitüsü Konservatuvarı’ndaki Güzel Sanatlar Yüksek Lisans programında Film Yapımcılığı Kıdemli Film Yapımcısı olarak görev yapıyor ve şu anda geliştirme aşamasında olan birkaç film projesi var.

Yapımcı

Yapımcı NEIL CANTON en son “The Adventures of Buckaroo Banzai”yi üretti. New York City’de doğup büyüyen Canton, Washington, DC’deki Amerikan Üniversitesi’nden mezun oldu ve ünlü yönetmen Peter Bogdanovich’te yazlık bir iş buldu. Canton altı filmde asistanlığını sürdürdü ve “What’s Up, Doc?”, “Paper Moon” ve “Nickelodeon” gibi yapımlarda çalıştı. Ayrıca Orson Welles’in uzun zamandır beklenen “The Other Side of the Wind” filminde iki yıl geçirdi ve ardından Walter Hill ile “The Warriors”da çalışmak üzere ayrıldı.

5 Haziran 1985 itibariyle

Yapımcı

Yapımcı Neil Canton, orijinal “Geleceğe Dönüş”e yönetici yapımcı Frank Marshall ile olan ortaklığı sayesinde dahil oldu. Canton, “Buckaroo Banzai’nin Maceraları”nı yeni yapmıştı ve Robert Zemeckis tarafından yönetilecek yeni bir film üretecek birini arayan Marshall tarafından arandı. Canton’ın o sırada geliştirme aşamasında olan birkaç projesi vardı ancak hiçbiri yakın bir başlangıç ​​tarihi beklemiyordu. Zemeckis ile kısa bir toplantının ardından yönetmen, Canton’a “Geleceğe Dönüş”ün senaryosunu okumasını ve ortağı Bob Gale ile tanışmasını önerdi. O noktadan sonra “…her zaman bir parçası olduğum çok doğal bir ilişki gibi geldi,” diye hatırlıyor Canton.

Canton, yapım uzmanlığının yanı sıra “Geleceğe Dönüş”ün şekillenmesine paha biçilmez bir katkı daha yaptı.

Yapımcı senaryoyu okurken, Doc Brown rolünün “Buckaroo Banzai”de birlikte çalıştığı Christopher Lloyd adlı bir aktör tarafından oynanması gerektiğinden hiç şüphe duymadı.

Canton, herkesin “Geleceğe Dönüş”ün devamı için anlaştığı şartların basit olduğunu kabul ediyor. “Herkes geri dönmek zorundaydı. Bob Zemeckis yönetmeliydi, Bob Gale senaryoyu yazmalıydı ve Michael ve Chris Marty ve Doc olarak geri dönmeliydi. Tüm bu unsurlar yerinde olmasaydı, geri dönmeyenlerin yerini doldurmaya çalışmakla kimse ilgilenmezdi. Bu “Geleceğe Dönüş” olmazdı.”

New York City’de doğup büyüyen Canton, Washington, DC’deki Amerikan Üniversitesi’nden mezun oldu. Canton, “What’s Up Doc?” filminde yönetmen Peter Bogdanovich’in asistanı olarak görev yaptığı sırada filmde mekan yöneticisi olarak görev alan Frank Marshall ile ilk kez tanıştı. Canton ve Marshall, Bogdanovich ile “Paper Moon”, “Nickelodeon” ve “At Long Last Love” gibi filmlerde çeşitli pozisyonlarda çalışmaya devam etti. Her iki adam da Orson Welles’in “The Other Side of the Wind” prodüksiyonunda iki yıl geçirdi ve ayrıca “The Warriors” filminde Walter Hill ile çalıştı.

O zamandan beri kült bir favori haline gelen “Buckaroo Banzai”yi üretmenin yanı sıra Canton, hit komedi “The Witches of Eastwick”in yapımcılığını da üstlendi. O ve Bob Gale, “Back to the Future Part III”ün yapımcıları olarak Marty ve Doc’un maceralarına devam edecekler.

24 Ekim 1989 itibariyle

Yapımcı

Yapımcı Neil Canton da “Geleceğe Dönüş” üçlemesinin sonunun Vahşi Batı’da geçmesinden aynı derecede heyecan duyuyordu. “Bob ve Bob gibi ben de büyük bir western hayranı olarak büyüdüm, ancak bir tane yapma fırsatı bulacağımı hiç düşünmemiştim. Zaman yolculuğu yapan bir DeLorean’a sahip olmanın en güzel yanı bu. İstediğiniz yere gidebilirsiniz.”

Canton, Sonora’daki 1885 Hill Valley’in inşasının film yapımcılarının bölgeyi ilk ziyareti olmadığını ortaya koyuyor. “Sonora’yı orijinal ‘Geleceğe Dönüş’te Hill Valley için konum olarak düşünmüştük. Kasabanın 1950’lerin görünümü ve hissi var. Sonuç olarak, hem 1985 hem de 1955 için gerçek bir kasaba kullanmanın pratik olmadığını gördük, çünkü bu lojistik açıdan bir kabus olurdu. Bu yüzden Universal’ın arka planının gidilecek mantıklı yer olduğunu düşündük.”

“Bölüm III” için sıfırdan bir kasaba inşa etmeye karar verildiğinde, film yapımcıları kasabayı inşa etmek için Valencia’da veya yakınlarda bir yerde ve eve yakın bir yer aradılar. “Başlangıçta,” diyor Canton, “trenleri Sonora yakınlarında, ihtiyaç duyulan belirli sahneler için kullanmayı planlıyorduk. Trendeyken, treni ve kasabayı birbirine bağlayabilmemiz gerektiği aklımıza geldi. Kasabayı Sonora’da inşa etmek, treni hareket ettirmekten daha kolaydı.”

Yapımcı ayrıca Marty’nin geçmişe doğru gidişi için Monument Valley’nin yerini güvence altına alma görevini de üstlendi. “Monument Valley, western filmlerini izlemiş olan herkesin hemen tanıyacağı bir yer. Orada film çekmek bizim için harika bir deneyimdi çünkü sanki gerçekten zamanda geriye gidip çocukluğumuzda izlediğimiz filmlere adım atmışız gibiydi.”

“Toprağı koruyan Navajo Kızılderilileri bize çok yardımcı oldular. Drive-in’in yapımına yardımcı oldular ve ayrıca Marty’nin 1885’te varışında karşılaştığı kurgusal Pohatchee kabilesinin üyeleri olarak göründüler.”

Hem Canton hem de Gale, “Bölüm III”ün çekimlerinin sonunda çok karışık duygular yaşadıklarını kabul ediyorlar. Canton, “Hem heyecan verici hem de üzücü,” diyor. “‘Bölüm III’, üçlemenin son darbesi ve diğer filmlerle birlikte bununla da gurur duyuyoruz. Uzun, zorlu bir yoldu ve kesinlikle kariyerimdeki en unutulmaz deneyimdi. Üzücü olan kısım, çoğumuz başka projelerde çeşitli kombinasyonlarla tekrar birlikte çalışacak olsak da, bu deneyimi asla tekrar yaşayamayacağımız.” Bob Gale ekliyor, “Beş yıl boyunca, Marty ve Doc ve bu filmlerde çalışan tüm insanlar geniş bir aile haline geldi ve ailenize asla veda etmek istemezsiniz.”

Steven Spielberg Bir Robert Zemeckis Filmi Sunar. “Geleceğe Dönüş Bölüm III.” Başrollerde Michael J. Fox, Christopher Lloyd, Mary Steenburgen, Thomas F. Wilson ve Lea Thompson. Müzik Alan Silvestri. Editör Arthur Schmidt, Harry Keramidas. Yapım tasarımı Rick Carter. Görüntü Yönetmeni Dean Cundey, ASC Yönetici Yapımcıları Steven Spielberg, Frank Marshall, Kathleen Kennedy. Hikaye Robert Zemeckis ve Bob Gale. Senaryo Bob Gale. Yapımcı Bob Gale ve Neil Canton. Yönetmen Robert Zemeckis. Evrensel Bir Resim.

24 Nisan 1990 itibariyle

initial image

Mıchael J. Fox

initial image

Chrıstopher Lloyd

initial image

Lea Thompson

initial image

Crıspın Glover

initial image

Tom Wılson

initial image

Claudıa Wells

initial image

Jeffrey Weıssman

initial image

Mary Steenburgen

initial image

Robert Zemeckıs

initial image

Bob Gale

initial image

Neıl Canton